По благословению
митрополита Екатеринбургского
и Верхотурского Евгения

Молитвы Великомученику Георгию Победоносцу

18 июня 2015

Мощи святого будут доступны для поклонения до утра 23 июня, после чего они отправятся в Нижнетагильскую епархию.

23 июня в 9.00 ковчег с десницей прибудет в Свято-Троицкий кафедральный собор (г. Нижний Тагил, ул. Трудовая, 3) и будет доступен для поклонения до вечера этого дня. 23 июня в 9.00 в Свято-Троицком кафедральном соборе состоится торжественная Божественная литургия, которую возглавит Высокопреосвященнейший Кирилл, митрополит Екатеринбургский и Верхотурский в сослужении Преосвященнейшего Иннокентия, епископа Нижнетагильского и Серовского, Преосвященнейшего Мефодия, епископа Каменского и Алапаевского, а также духовенства всех трех епархий митрополии.

24 июня десница будет пребывать в Свято-Троицком соборе г. Каменске-Уральского (ул. Ленина, 126). В 8.00 состоится торжественная Божественная литургия, которую возглавит митрополит Екатеринбургский и Верхотурский Кирилл. К мощам великомученика Георгия Победоносца будет организован круглосуточный доступ.

25 июня Ковчег с мощами святого пребудет еще в одном храме Екатеринбургской епархии — Храме великомученика Георгия Победоносца в селе Мариинск Ревдинского благочиния. Вечером 25 июня святыня покинет Екатеринбургскую митрополию и Россию — мощи отправятся обратно в монастырь Ксенофонт на святую гору Афон.

Молитвы Великомученику Георгию Победоносцу

Молитва 1я

Святый, славный и всехвальный великомучениче Георгие! Собраннии в храме твоем и пред иконою твоею святою покланяющиися людие, молим тя, известный желания нашего ходатаю, моли с нами и о нас умоляемаго от Своего благоутробия Бога, да милостивно услышит нас, просящих Его благостыню, и не оставит вся наша ко спасению и житию нуждная прошения, и дарует стране нашей победу на сопротивныя; и паки, припадающе, молим тя, святый победоносче: укрепи данною тебе благодатию во бранех православное воинство, разруши силы востающих вра гов, да постыдятся и посрамятся, и дерзость их да сокрушится, и да уведят, яко мы имеем Божественную помощь, и всем, в скорби и обстоянии сущим, многомощное яви свое заступление. Умоли Господа Бога, всея твари Создателя, избавити нас от вечнаго мучения, да прославляем Отца, и Сына, и Святаго Духа и твое исповедуем предстательство ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Молитва 2я

О всехвальный, святый великомучениче и чудотворче Георгие! Призри на ны скорою твоею помощию и умоли Человеколюбца Бога, да не осудит нас, грешных, по беззакониям нашим, но да сотворит с нами по велицей Своей милости. Не презри моления нашего, но испроси нам у Христа Бога нашего тихое и богоугодное житие, здравие же душевное и телесное, земли плодородие и во всем изобилие, и да не во зло обратим даруемая нам тобою от Всещедраго Бога, но во славу святаго Имени Его и в прославление крепкаго твоего заступления, да подаст Он стране нашей и всему боголюбивому воинству на супостаты одоление и да укрепит непременяемым миром и благословением. Изряднее же да оградит нас святых Ангел Своих ополчением, во еже избавитися нам по исходе нашем из жития сего от козней лукаваго и тяжких воздушных мытарств его и неосужденным предстати Престолу Господа славы. Услыши нас, страстотерпче Христов Георгие, и моли за ны непрестанно Триипостаснаго Владыку всех Бога, да благодатию Его и человеколюбием, твоею же помощию и заступлением обрящем милость со Ангелы и Архангелы и всеми святыми одесную Правосуднаго Судии стати и Того выну славити со Отцем и Святым Духом ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Тропарь

Яко пленных свободитель/ и нищих защититель,/ немощствующих врач,/ православных поборниче,/ победоносче великомучениче Георгие,/ моли Христа Бога// спастися душам нашим.

Кондак

К возбранному и скорому заступлению Твоему прибегше, вернии,/ молим избавитися, страстотерпче Христов,/ от соблазн вражиих воспевающим тя,/ и всяких бед, и озлоблений, да зовем:// радуйся, мучениче Георгие.

Величание

Величием тя, страстотерпче святый великомучениче и победоносче Георгие, и чтим честная страдания твоя, яже за Христа претерпел еси.